Netflix har tre planer att välja mellan: Basic, Standard och Premium. Det är lite förvirrande, speciellt jämfört med andra streamingtjänster som Amazon Prime Video och Disney+, som inkluderar allt i ett enda abonnemang.

Med Netflix Premium-planen får du fördelen av 4K-innehåll och möjligheten att titta på fyra skärmar samtidigt. Men det kommer också med en hög prislapp. Vi kommer att diskutera om det är värt kostnaden, och några saker du måste tänka på innan du ger dig ut.

Vad är Netflix Premium?

Som nämnts finns det tre olika Netflix-planer. Du väljer en när du först registrerar dig för ett konto, men du kan alltid ändra din befintliga Netflix-streamingplan.

Allt att titta på på Netflix är tillgängligt på alla planer, även om Premium är den enda planen som erbjuder en del av det i 4K.

Därför måste du överväga tre faktorer när du uppskattar värdet av en premiumplan: kostnad, samtidig visning och streamkvalitet. Låt oss diskutera några frågor som du bör ställa dig själv för att avgöra om premiumplanen är värt det för dig.

Hur många använder ditt Netflix-konto?

Varje Netflix-konto, oavsett vilken plan du har, kan ha upp till fem profiler. Detta gör att alla som använder ett Netflix-konto kan ha sitt eget dedikerade område med personliga rekommendationer, bevakningslistor, tillgänglighetsinställningar och mer.

Det betyder att om din partner gillar dokumentärer om äkta brott, kan de se dem på sin profil till fullo utan att det påverkar dina rekommendationer eller ditt “fortsätt titta”-flöde. .

Tekniskt sett kan fler än fem personer använda ditt Netflix-konto om du ger dem inloggningsuppgifter, men de kanske inte alla har sin egen profil.

Det motsvarar inte hur många enheter du kan streama Netflix på samtidigt – det är planberoende. På grundplanen kan du bara streama på en enhet åt gången. Det betyder att om du tittar på Netflix på din TV kan din partner inte logga in på kontot och titta på det på sin telefon, även om de väljer sin profil.

Premium-planen ger detta till upp till fyra enheter samtidigt. Du kan också ladda ner Netflix-innehåll för offlinevisning på samma antal enheter. Detta kommer att vara viktigt om du bor i ett hektiskt hushåll eller har en stor familj som använder samma Netflix-konto. Men om du är singel eller i ett par, kommer du att vara bättre betjänad av en eller två samtidiga skärmar från bas- eller standardplanen.

Kommer du att titta på 4K-filmer och serier?

Netflix har en mängd 4K-innehåll som streamas i 3840 x 2160 pixlar. Det betyder att det finns mer data i bilden och därför ser den skarpare och mer detaljerad ut, särskilt på större skärmar.

En del Netflix-innehåll stöder Dolby Vision och HDR10. Dessa är förbättringar av färg och dynamiskt omfång som ger mer exakt bildprestanda. Vissa program och filmer stöder även Dolby Atmos, som ger 3D-surroundljudeffekter.

Allt på Netflix är inte tillgängligt i 4K. Det exakta beloppet kommer att variera per region, men det överstiger cirka 1 500 titlar. Det räcker för att hålla dig sysselsatt, men det betyder också att de flesta filmer och program inte är 4K.

I allmänhet streamar moderna filmer, serier och Netflix-original i 4K, men det är inte garanterat. Det bästa sättet att kontrollera är att söka efter “4K” på Netflix. Eller leta efter 4K/Ultra HD-märket när du utökar informationen för en serie eller film. Om du har ett Basic- eller Standardabonnemang, eller en enhet som inte är 4K-kompatibel (mer om det nedan), kommer du inte att se det här märket, även om innehållet fortfarande är synligt via sökning.

Som sådan, överväg vilken typ av innehåll du vill titta på på Netflix för att avgöra om Premium-planen är värd besväret. Om du bara är intresserad av gamla sitcoms och klassiska filmer är det osannolikt att dessa strömmar i 4K. Men om du gillar de senaste storfilmerna och Netflix originalinnehåll kommer du att kunna se mycket mer i 4K.

Har du en 4K-enhet?

Om din skärm inte stöder 4K kommer du inte att kunna streama något på Netflix i 4K. Kolla in tillverkarens guide för din TV eller bildskärm för att se om den gör det.

Det finns många fantastiska 4K-strömningsenheter där ute, inklusive Fire TV Stick 4K och Nvidia Shield, men din TV måste stödja HDMI 2.0 och HDCP 2.2 för att kunna använda sådana enheter i 4K.

På en Windows-dator måste du använda Edge eller Windows 10-appen. På Mac måste du använda Safari 11 eller senare.

Din skärmstorlek och kvalitet avgör hur bra 4K-innehåll ser ut på Netflix. Om TV:n eller bildskärmspanelen är billig kommer du inte att se hela fördelen. På samma sätt kommer en större 55-tums eller 65-tums TV att visa en högre upplösning på 4K bättre än en 40-tums TV.

Även om din TV stöder 4K kan du upptäcka att den har en uppgradering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *