En YouTube-miniatyrbild är det första intrycket du gör på din publik. När din publik bläddrar i sitt flöde vill du se till att dina miniatyrer fångar deras uppmärksamhet.

Canva är det mest populära grafiska designverktyget för att skapa nästan alla typer av design. Med överflöd av anpassningsbara funktioner och mallar på plattformen kan du enkelt skapa en attraktiv YouTube-miniatyr utan mycket tid eller ansträngning. Vi kommer att visa dig hur du gör det.

1. Komma igång med Canvas

Det fina med Canva är att du inte behöver vara en professionell grafisk designer för att använda plattformen. För att komma igång måste du registrera dig eller logga in på plattformen med ditt e-post-, Google- eller Facebook-konto.

När du väl har loggat in trycker du på Skapa en design i det övre högra hörnet på skärmen och rullar nedåt för att hitta YouTube-miniatyren. Efter det kommer du att dirigeras till en tom duk där du kan redigera din mall efter eget tycke och få ut det mesta av plattformen.

2. Välj rätt mall

Canva tillhandahåller ett dussin mallar som du kan bläddra igenom och inspireras av. För att komma igång, välj en mall från vänster på skärmen som återspeglar temat för din kanal. Om du har en Canva Pro-prenumeration kan du välja en av premiummallarna. När du har hittat mallen du vill ha, tryck på den för att applicera den på den tomma arbetsytan.

Att använda bakgrundsbilder i dina miniatyrer kan förbättra din design och ge din publik en glimt av din video. Du kan ladda upp din egen bild eller utforska ett foto för att välja den bild som passar bäst för din YouTube-miniatyr. För att göra detta, ta bort den befintliga bilden, tryck sedan på den nya bilden du valde och dra för att ändra storlek på den för att täcka din mall.

3. Anpassa färger

Din kanal är ditt varumärke. Du vill vara säker på att du använder rätt färger för dina miniatyrer som passar ditt varumärke. Till att börja med kan du välja en färg från färgpaletten på Canva eller skriva in hex-koden för den färg du vill ha. Du kan också välja mellan färgen på dokumentet eller färgen på fotot för att bibehålla konsistensen.

4. Lägg till text och anpassa teckensnittet

Texten i din YouTube-miniatyr kan ge dina tittare en uppfattning om vad din video handlar om. Du kan lägga till titeln på din video till miniatyren eller någon text som återspeglar budskapet i ditt videoklipp.

För att ändra texten i din mall, dubbelklicka på en befintlig och skriv din titel. Du kan spela med det breda utbudet av Canva-erbjudanden och välja den som passar din design bäst. Sedan kan du ändra färgen på din text som du vill.

Dessutom kan du välja att lägga till några effekter som skugga och lyft för att göra din text ännu mer attraktiv.

5. Utforska designikoner och -element

Lägg till några designikoner, grafik eller element till din YouTube-miniatyr för att släta ut din design. För att uppnå detta, gå till Element på vänster sida av redigeringspanelen och bläddra efter de element du vill lägga till i din mall.

Du kan ändra färg eller storlek på elementen som du vill. Dessutom kan du justera genomskinligheten för elementen för att balansera den med din övergripande design.

6. Ladda ner och dela din YouTube-miniatyr

Slutligen, efter att du har designat din perfekta YouTube-miniatyr, behöver du bara ladda ner den och visa den på din kanal. Du kan ladda ner din design i PNG- eller JPG-format. Du kan publicera eller schemalägga dina miniatyrer så att de visas på dina sociala mediesidor direkt från Canva. För att göra det, klicka på hamburgerikonen och välj valfri social medieplattform nedan Dela.

Dessutom kan du samarbeta om design med någon av dina vänner och be dem om feedback. Canva sparar alla dina mönster, så att du kan komma tillbaka, göra ändringar i dina mönster och ladda ner dem igen när som helst.

Designa den perfekta YouTube-miniatyren med Canva

En attraktiv YouTube-miniatyr kan göra underverk för din kanal genom att öka dina visningar och skjuta i höjden din räckvidd. Genom att följa dessa enkla steg kan du skapa en iögonfallande miniatyrbild med Canva på nolltid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *