Som fotograf är det få saker som är roligare än att köpa ny utrustning. Kamerautrustning brukar dock vara dyr – och du kommer inte att kunna spendera så mycket om du köper till rekommenderat pris.

Lyckligtvis är fotografering idag mer tillgänglig än någonsin. Du kan ta bilder på professionell nivå med telefonen i fickan, och vi har sett många webbplatser som erbjuder enheten till ett lägre pris.

Vill du spara pengar på din nya fotoutrustning? Du är på rätt plats. Den här artikeln förklarar åtta sätt att uppgradera din fotoutrustning på en budget.

1. Köp begagnade redskap

Om du inte vill lägga tusenlappar på en ny kamera eller objektiv kan du köpa äldre utrustning till en lägre kostnad. Det finns gott om webbplatser som säljer begagnade fotoutrustning, och din lokala elektronikbutik kan till och med ha ett urval att välja mellan.

Hur mycket du betalar beror på utrustningens skick. Om kameran eller objektivet inte skiljer sig mycket från de helt nya versionerna får du betala ett högre pris, medan föremål med repor kommer att kosta mindre. Se till att utrustningen fungerar innan du slutför köpet, eftersom vissa sajter säljer felaktig utrustning.

När du köper begagnad fotoutrustning hjälper du också till att främja stabiliteten.

2. Sälj dina gamla vitvaror

När vi går upp genom fotografierna kommer vi naturligtvis att sluta använda kameror och objektiv som inte längre tjänar oss. Oavsett om du köper begagnade fotoutrustning eller väljer något nytt, kan du finansiera åtminstone en del av dina inköp genom att sälja din gamla utrustning.

Många webbplatser för begagnad fotografering ger dig möjlighet att skicka ditt bagage och betala pengar eller kredit. I vissa fall kan du byta ut den mot vilken annan lins eller kamera du vill.

Förutom att frigöra extra pengar till ditt nästa köp, kan försäljning av din gamla utrustning göra det möjligt för någon annan att börja sin fotograferingsresa. Som sådan kan du känna dig glad för att du gör en god gärning.

3. Skapa en sparplan

Ibland kämpar du för att köpa den kamera eller objektiv du vill ha, oavsett om du använder en föråldrad webbplats eller säljer din gamla utrustning. Vårt råd: Skapa en sparplan. Ställ in ett lägsta målbelopp för varje månad. Även att lägga $5 eller $10 bort är bättre än ingenting.

Se till att du inte spenderar pengarna du sparar på något annat genom att skapa ett separat bankkonto. Alternativt kan du göra krukor och valv; Många stora digitala banker, som Revolut och Monzo, låter dig göra detta.

4. Köp en sak i taget

Har du någonsin undrat hur dina favoritfotografer på YouTube har en kamerauppställning värd tusentals dollar – om inte tiotusentals dollar? I de flesta fall köpte dessa individer inte allt på en gång.

Om du vill uppgradera din fotoutrustning bör du göra det under en längre tid. Det är inte bara mer hållbart ekonomiskt, utan du kommer också att ha tillräckligt med tid att bekanta dig med alla delar du har köpt.

Du kan ha problem med att veta vad du ska köpa till en början, särskilt när din inköpslista är lång.

5. Köp din utrustning i ett annat land

Beroende på var du bor kan du upptäcka att den fotoutrustning du vill ha är billigare i ett annat land. Många länder har en moms på detaljhandelspriset, vilket kan driva upp kostnaderna.

Om du har en stor resa på gång är det en bra idé att kolla in en lokal elektronikaffär. Alternativt kan du försöka söka efter dina föremål från en webbplats i ett närliggande land; Du måste ta hänsyn till leveranskostnader och eventuella importkostnader.

När du köper din fotoutrustning från ett annat land, kom ihåg att du kan behöva köpa en adapter (eller ett helt nytt eluttag). Du kan dock ladda vissa kameror från din dators USB-port.

6. Höj dina kundpriser

Att höja dina priser är ett av de enklaste sätten för dina kunder att generera ytterligare inkomster utan att se över dem. Om du har arbetat med specifika kunder under en lång tid, låt dem veta att du ökar din frekvens i linje med deras kompetensnivå. Se till att hoppet inte är så högt att de springer iväg; I de flesta fall räcker 5-15 %.

Att höja dina priser hjälper dig också att rensa bort lågbetalande kunder som inte är villiga att ge dig mer, vilket banar väg för bättre kunder att ersätta dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *