För att få bästa bild- och videoprestanda på Windows behöver du ofta justera dina inställningar för skärmupplösning. Men om dina skärmupplösningsinställningar plötsligt är nedtonade är det ganska problematiskt.

Så hur hanterar du det här problemet och återställer skärmupplösningsinställningarna? I den här artikeln går vi igenom sju enkla sätt att fixa otillgängliga skärmupplösningsinställningar.

1. Uppdatera eller installera om bildskärmsdrivrutiner

Otillgängliga skärmupplösningsinställningar orsakas vanligtvis av skadade eller inkompatibla skärmdrivrutiner. Därför måste du antingen uppdatera eller installera om bildskärmsdrivrutinerna för att hantera detta problem.

I nästa fönster väljer du Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra processen.

Klicka på fliken Åtgärder i det övre vänstra hörnet och välj Sök efter maskinvaruändringar. Starta om enheten för att dessa ändringar ska gälla.

2. Använd Windows felsökare

Ett av de bästa sätten att hantera Windows-problem är att använda den inbyggda felsökaren. Om det här felet beror på systemunderhållsproblem kan du köra felsökaren för systemunderhåll. Men om du har att göra med maskinvarurelaterade problem kan felsökaren för maskinvara och enheter hjälpa dig.

3. Installera om eller reparera Microsoft Visual C++-program

Microsoft Visual C++ Runtime Library-paketen är ansvariga för att säkerställa att din Windows-enhet fungerar korrekt. Om dessa paket saknas eller är skadade kommer din enhet att stöta på olika problem. I det här fallet kan problemet härröra från dessa program.

Klicka på Reparera på popup-skärmen. Slutligen, följ instruktionerna på skärmen och starta om enheten för att spara dessa ändringar.

Om detta inte löser problemet, försök att installera om Microsoft Visual C++-programmet genom dessa steg.

4. Utför en ren start eller ta bort felaktiga program

I vissa fall härrör det här problemet från en skadad tredjepartsapp. Så om du nyligen har installerat misstänkta program, är det förmodligen roten till problemet.

Så du måste hitta den stygga appen och göra något åt ​​den. Gör först en ren start och se om det löser problemet. Annars kan du försöka ta bort eller uppdatera alla misstänkta appar som du nyligen har installerat.

När du tar bort ett misstänkt program är det bäst att använda ett pålitligt avinstallationsprogram från tredje part. Detta tar bort alla kvarvarande filer och skräpdata som kan finnas kvar och orsaka ytterligare problem.

5. Avinstallera nyligen installerade uppdateringar

I vissa sällsynta fall kan du uppleva det här problemet först efter att du har uppdaterat din enhet. I sådana fall måste du avinstallera uppdateringen för att åtgärda problemet. Se dock till att du säkerhetskopierar din enhet innan du fortsätter med dessa steg.

Din enhet kommer att visa en lista över alla installerade Windows-uppdateringar. Välj uppdateringen du vill ta bort och tryck sedan på Avinstallera. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra processen.

6. Uppdatera Windows

Nyligen installerade Windows-uppdateringar kan orsaka problemet, men så är inte alltid fallet. I andra fall kanske du får det här felet bara för att ditt system behöver uppdateras.

När du uppdaterar din enhet installerar den de senaste funktionerna som kan hjälpa till att hantera säkerhetshot och systembuggar. I det här fallet kan en uppdatering av din enhet hjälpa till att bli av med inställningsfelet för otillgänglig skärmupplösning.

7. Återställ Windows

Vid denna tidpunkt bör felet med inställningar för otillgänglig skärmupplösning vara löst. Men om problemet kvarstår kan du behöva återställa enheten. Denna process återställer din enhet till dess fabriksinställningar samtidigt som dina data skyddas.

Det är dock alltid bäst att säkerhetskopiera din enhet först om något går fel.

Justera enkelt enhetens skärmupplösningsinställning

Otillgängliga skärmupplösningsinställningar kan vara ganska problematiska. Men i de flesta fall kan du hantera det här problemet genom att uppdatera dina bildskärmsdrivrutiner eller genom att köra några felsökare. Om dessa metoder inte löser problemet kan du prova något av de andra tipsen vi täckte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *