Tidigare var det en skrämmande uppgift att installera tredjepartstypsnitt i macOS – men inte längre. Apple har effektiviserat installationsprocessen för teckensnitt så att du snabbt kan anpassa din Macs teckensnittssamling och skriva rätt.

Normalt kommer den automatiska installationsmetoden att lägga till de flesta teckensnitt till macOS-operativsystemet utan incidenter, men du har andra alternativ. Låt oss diskutera flera sätt du kan lägga till teckensnitt från tredje part till din Mac.

Alla installerade typsnitt från tredje part är synliga i avsnittet Användare i Font Book-appen. Härifrån kan du inaktivera, ta bort och utföra andra hanteringsåtgärder på teckensnitt, som att installera om Mac:s standardteckensnitt. Att inaktivera oanvända teckensnitt är ett utmärkt sätt att rensa bort din samling utan att helt radera några objekt.

Installera typsnitt från tredje part via Font Book

Om du har problem med att öppna en TTF-fil kan du lägga till teckensnitt direkt på din Mac via Font Book. För det mesta är denna metod föråldrad, eftersom den automatiserade processen är mycket lättare. Men när problem uppstår kan du behöva ta till gamla taktiker som den här.

Lägg till teckensnitt från tredje part manuellt i macOS

Under extrema omständigheter kan du behöva kringgå Font Book helt och hållet och lägga till en fil i mappen Fonts i ditt användarbibliotek.

Du kan också ta bort alla oönskade teckensnittsobjekt härifrån om det behövs.

Det enklaste sättet att installera teckensnitt från tredje part i macOS

Uppenbarligen är det en ganska enkel process att lägga till teckensnitt till macOS. Även om den automatiserade metoden misslyckas bör en av de manuella lösningarna lösa de flesta problem.

Om du fortsätter att uppleva problem med ett specifikt typsnitt från tredje part kan orsaken vara korruption. I det här fallet kan du behöva ladda ner filen TTF från en annan källa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *