Middle-earth-serien består av böcker, filmer, spel och till och med appar. Om du är ett stort fan av både Sagan om ringen och Hobbiten, kommer du förmodligen att njuta av dessa Midgårds iPhone-appar som är gjorda just för människor som dig.

1. En frågesport för att styra dem alla

A Quiz to Rule Them All innehåller olika informella frågesporter som testar dina kunskaper om Sagan om ringen och Hobbiten. Varje frågesport består av 12 frågor, hämtade från en stor pool av frågor gjorda av utvecklaren. Genom olika frågesporter kan du låsa upp olika karaktärer som förekommer i Red Book of Westmarch. Detta visas när du har uppnått det tillhörande målet, till exempel “svara rätt på 15 frågor i rad.”

Appen är enkel och väldigt lätt att navigera. Du kan ändra färgschemat genom att välja Plats längst ned. Till exempel Röd för Mordor, Blå för Isengard. Om du är ett fan av Middle-earth som vill testa dina kunskaper samtidigt som du letar efter något att göra, kommer den här appen att vara ett bra val. Om du gillar det kan du också njuta av andra gratis film- och tv-triviaappar.

2. LotR Quiz

LotR Quiz-appen är ett måste för alla Middle-earth-fans, eftersom den har massor av frågesporter för dig att testa dina kunskaper om. När du startar frågesporten svarar du på 6 frågor av 240 möjliga. Varje frågesport du gör bidrar till din statistik, som du hittar via Titanic-fliken. Genom att betala kan du låsa upp 240 ytterligare frågor baserade på The Hobbit. Du kan också använda Filmval för att välja ett frågesport helt baserat på en av Sagan om ringen-filmerna.

Appen är snygg, enkel och erbjuder en liten mängd anpassning. Genom avsnittet Inställningar i appen kan du ställa in svårighetsgrad, återställa frågor, återställa statistik och ta bort annonser med köp i appen. LotR Quiz ger dig kontroll över din appupplevelse och är avgörande om du vill testa dina kunskaper om Midgård.

3. Resa i Midgård

En officiell följeslagare app för brädspelet Journey in Middle-earth, den här appen är ett måste om du gillar att spela ovanstående brädspel ensam eller med vänner. Du väljer din svårighetsgrad, kampanj, hjältar och ditt startobjekt och börjar sedan med brädspelet. Även om det finns många brädspel online du kan komma åt, finns det väldigt få i form av betalspel som Journey in Middle-Earth.

Appen leder dig i huvudsak genom spelet så att du och dina vänner måste följa de givna instruktionerna. Du kan använda fliken Inställningar för att få en länk direkt till de officiella reglerna, och du kan också spara och avsluta ditt spel för att säkerhetskopiera senare om spelet inte kan avslutas vid den tidpunkten. Om du spelar spelet Journey in Middle-Earth är det självklart att den här medföljande appen är viktig.

4. Sagan om ringen: Krig

The Lord of the Rings: War är ett officiellt licensierat strategimobilspel baserat på Sagan om ringen-boktrilogin. Med vackra mellansekvenser och enkelt men ändå detaljerat spel, kommer du att kunna fördriva mycket tid när du går igenom spelets historia.

Spelet är fullt av tutorials och guidar dig grundligt genom all mekanik. Även om du är nybörjare med strategispel kan du ta upp spelet ganska snabbt och gå vidare genom de olika uppdragen i en jämn takt. Spelet har en aktiv, dedikerad gemenskap av människor som gärna hjälper till eller spelar med dig. Om du är ett fan av Middle-earth och spelar spelet på din telefon så kommer du definitivt att njuta av The Lord of the Rings: War.

Det här är de bästa Midgårdsapparna

Det här är de bästa iPhone-apparna för Middle-earth-fans. De låter dig testa dina kunskaper eller spendera tid på mobilspel eller brädspel, beroende på franchisen. Du kan ha roligt i timmar med apparna, och de är alla gratis, även om du behöver brädspelet Journey to Middle-Earth för att använda den medföljande appen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *