Är det möjligt att försörja sig själv på långt håll utan någon erfarenhet? Finns det faktiskt arbete hemifrån som du kan ha turen att få?

Det handlar om att veta vad du vill, veta var du ska leta och hur du gör det bästa möjliga intrycket som vilken annan karriär som helst. Så här jobbar du hemifrån utan erfarenhet i vår föränderliga värld.

Att arbeta på distans: Vilket jobb passar dig?

Innan du skickar ditt CV rekommenderar vi att du ärligt och tydligt utvärderar var du står som professionell.

När du väl har gjort lite självupptäckt kommer du att vara mer adekvat rustad för att hitta ditt enda verkliga kall. Vilka är dina alternativ?

Vilka är de bästa jobben för att arbeta hemifrån?

Låt oss säga att du börjar från början. Vilka är de bästa jobben för någon att arbeta hemifrån?

Det är inte de enda kreativa som sticker ut för att göra dödande som fungerar online. Vissa av dessa positioner kan kräva att du skaffar dig lite erfarenhet av deras analoger på ingångsnivå, men dessa är alla karriärmål du kan sträva efter att utveckla som professionell.

Det finns ingen tydlig definition av vilket jobb som gör att du kan arbeta på distans hemifrån, annat än att du kan utföra på distans. Möjligheter att arbeta hemifrån finns i alla former och storlekar, så försök att inte begränsa din sökning till bara de breda exemplen ovan.

Så här hittar du distansarbete: Att sätta din bästa fot framåt

Det finns mycket mer att bli anställd än de jobbbrädor du tittar på – om ditt CV saknas, till exempel, kan du finna att du lämnar över dig själv till fler personer under ditt bälte.

För vissa typer av människor, som nybörjare, är detta ett oundvikligt problem med många möjliga lösningar. Du kan till exempel koppla ditt CV till erfarenheter och samarbetsarbete som du deltog i under din studentexamen.

Alternativt kan du kanske få lite erfarenhet genom att utföra volontärarbete inom ditt område, som att skriva för en ideell organisation, eller till och med skapa en demoportfölj av arbete som du har gjort självständigt. Det är en populär rutt för grafiska designers – testa att utmana dig själv att helt förvandla ditt favoritmärkes webbplats eller logotyp.

I vissa branscher, såsom inmatning av data, administrativa uppgifter och andra, lite mer traditionella typer av jobb hemma, kanske du kan slå igenom med bokstavligen ingen erfarenhet. Jobba hemifrån på ingångsnivå är inte alltid spännande, men de är det perfekta sättet att göra din upplevelse till ett drömjobb som senare kan visa sig bli ett drömjobb.

Vår syn: Fortsätt bara att ansöka och var uppmärksam på vilka typer av platser som hela tiden kommer tillbaka till dig. Om dina resultat är nedslående kan det vara något med din ansökan eller följebrev som stoppar dig vid dörren. Omvärdera, förfina, be om råd när det är möjligt och försök hitta exempel online på vilken typ av CV eller portfölj du försöker bygga.

Var du hittar fjärrarbete online

Vilka är de bästa platserna för att hitta distansarbete? Det finns gott om möjligheter att arbeta hemifrån på nätet. Du vet förmodligen redan om de många vanliga sätten att hitta ett jobb online, som Indeed, Monster, LinkedIn och mer.

Även om ingen av dessa jobbbrädeplattformar fokuserar specifikt på distansarbete, hittar du ofta många distansjobb i ditt område med hjälp av ett eller flera “fjärr”- eller “onlinejobb”-filter. Bortsett från detta måste du ta tid och förfina din sökning. hela tiden? deltid? självständig? det här är upp till dig.

För- och nackdelarna med att arbeta heltid kontra en frilansare kommer i slutändan att bero på två saker: dina ekonomiska behov och din preferens och förmåga att behålla. Det går i alla fall att försörja sig på ett anständigt sätt – om du arbetar och arbetar kommer du att ha stor framgång genom hemanställning.

Sedan pandemin slog till har många hemifrån-verktyg och programvaruimplementeringar blivit framträdande. Appar som Zoom och Slack fanns långt innan att arbeta hemifrån blev normen, men många av dem har fått seriösa makeovers.

Du behöver vanligtvis inte investera i dessa verktyg själv i många fall – många företag har sina egna företagskonton med produktivitetsappar som Trello, Asana, Basecamp och liknande, vilket innebär att du måste göra allt det. Du måste ladda ner dem och logga in med dina angivna referenser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *