Om du någonsin har varit i en situation där du inte vill att någon ska veta att du såg deras senaste meddelande, är du förmodligen inte ett stort fan av läskvitton. En funktion tillgänglig på sociala medier som Facebook och Twitter, på e-postklienter som Outlook och naturligtvis på meddelandeappar som WhatsApp och iMessage – ett läskvitto – låt avsändaren veta om du har öppnat deras meddelande.

Som tur är kan du inaktivera funktionen i de flesta appar, och om du använder Apples iMessage-app på en iPhone, iPad, Mac eller Apple Watch så inaktiverar du läskvittot så här.

Stäng av alla läskvitton för iMessages

För att stänga av läskvitton på iPhone och iPad, gå till Inställningar > Meddelanden och scrolla ned till Skicka läskvitton. Du kan växla omkopplaren för att se till att läskvitton är inaktiverade. Men genom att stänga av dem kan du inte heller se när andra läser dina meddelanden.

Om du använder appen Meddelanden på din Mac kan du också ändra den här inställningen genom att öppna appen och gå till Meddelanden > Inställningar > iMessage från menyraden. Följ upp det genom att avmarkera rutan bredvid Skicka läskvitto.

På Apple Watch speglar appen Messages inställningarna på iPhone som standard. Men om du bara vill aktivera eller inaktivera läskvitton för Apple Watch öppnar du Watch-appen på iPhone och går till Min klocka > Meddelanden. Byt sedan från Mirror My iPhone till Custom och ange dina Apple Watch Messages-inställningar.

Stäng selektivt av läskvitton för iMessages

Meddelanden-appen för iPhone, iPad och Mac låter dig också slå på och av läskvitton för specifika konversationer.

På iPhone och iPad startar du appen Meddelanden och öppnar en konversation med personen du inte vill skicka ett läskvitto till. Om du inte har en befintlig konversation måste du skapa en konversation för att komma åt den här funktionen. Tryck sedan på Profilporträtt högst upp på skärmen och ställ in Skicka läskvitton till Av.

I macOS-versionen av Messages, välj en konversation i sidofältet eller från dina fästade konversationer och klicka på infoikonen i det övre högra hörnet av fönstret. Använd sedan rutan bredvid Skicka läskvitto för att aktivera eller inaktivera funktionen.

Behåll din integritet i iMessages

Läskvitton har sina användningsområden, men kommer på bekostnad av integriteten. Tack och lov gör Messages-appen för iPhone och Mac det enkelt att stänga av alla läskvitton samtidigt som de aktiveras för utvalda kontakter. Sa, använder du också WhatsApp? Lär dig vad du kan göra härnäst för att stänga av läskvitton på WhatsApp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *