Utan tvekan, att rota en Android-telefon hjälper till att utöka anpassningsomfånget. Detta är dock bara en sida av myntet.

Generellt sett har routing också vissa nackdelar – den viktigaste är att SafetyNet är påslaget. När detta händer kommer vissa appar på din telefon att upptäcka att din telefon är rotad och inte fungerar.

Lyckligtvis finns det olika sätt att dölja root-åtkomst från sådana appar och fortfarande använda dem utan problem. Så hur kan du dölja root-åtkomst från appar på Android? låt oss ta en titt.

Vad är magi?

Om du någonsin har hört termen “routing” har du förmodligen också hört talas om Magic. Om inte, innan du går vidare till instruktionerna, bör du förstå vad magi verkligen är och hur du kan använda det här verktyget för att uppnå mirakel.

I Android-världen är Magic en uppsättning verktyg med öppen källkod för att anpassa Android för att stödja enheter som kör Android 6.0 eller senare.

I lekmans termer är det ett kraftfullt verktyg som inte bara ger root-åtkomst utan också möjligheten att modifiera Android-operativsystemet utan att faktiskt ändra systemfilerna, bland annat. Den tillhandahåller också en magisk modul för att enkelt justera din telefon.

Hur man döljer root-åtkomst från appar

Tack och lov kan du använda Magic för att dölja root-åtkomst i din Android-telefon. På så sätt kommer du att kunna kringgå eller blockera rotdetektering av vilken app som helst på Android. Du måste dock också rota din telefon med Magisk – detta fungerar inte om du har rotat din telefon med någon annan metod.

Du måste se till att Magic är helt installerat på din telefon och har den senaste stabila versionen innan du fortsätter med det.

Även om rooting inte är för alla, kan fördelarna vara enorma om du är villig att riskera det. Om något går fel kan du använda vår guide om hur du tar bort en Android-telefon för att fixa det.

Dölj rutter med Magisks DenyList-funktion

Magisk levereras med en DenyList-funktion som låter dig svartlista appar genom att upptäcka root-åtkomst. För enkelhetens skull kommer vi att blockera ruttdetektering för Google Pay (en betalningsapp).

Det är allt. Nu, nästa gång du öppnar appen – bör du inte få ett meddelande som “Enheten är rotad, du kan inte använda den här appen”.

En av de coola sakerna med att använda den här funktionen är att du kan svartlista hur många appar som helst; Du behöver bara växla mellan varje app på samma skärm.

Hide Root av Hide Magic-appen

I allmänhet bör DenyList-metoden fungera på nästan alla Android-enheter som kör Android version 6 eller högre. Men om du fortfarande står inför något problem, är Hide Magic-appen den sista utvägen för dig.

Därefter startar appen om automatiskt. När den startar om, avinstallera appen från vilken du vill kringgå rotdetektering. Att avinstallera appen är valfritt, men vi rekommenderar det starkt.

Slutligen, starta om telefonen och installera om den avinstallerade appen.

Istället för att använda avancerade versioner av vissa appar, Root Access Check, sök bara efter Magic App på din telefon. Och när de får reda på att Magic-appen är installerad antar de att din telefon är rotad.

Att rota är trots allt lagligt och att förhindra att appar används på rotade enheter verkar gå emot själva poängen med att rota, vilket är att ha mer kontroll över din enhet. Det kan dock finnas säkerhetsrisker med rooting, varför just finansappar inte tillåter det.

Få mer kontroll över routing med Magic

Det råder ingen tvekan om att Magic är ett utmärkt verktyg för en mängd användbara uppgifter. Du kan till exempel dölja root-åtkomst, rota din telefon, installera olika magiska moduler och mer. När du väl har grävt djupare in i kraften i magi kommer du att uppskatta Android-miljöns anpassningsförmåga.

Men på grund av stora säkerhetsuppgraderingar till Android kan vissa appar fortfarande upptäcka root. Dessutom, om du kör en anpassad ROM, ökar chansen för sådana problem avsevärt.

Men oroa dig inte; Med nya problem kommer nya lösningar. Vi kommer att uppdatera den här guiden då och då för att lägga till nya metoder och se till att du får dina gjort utan krångel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *