Många onlineplattformar påverkas av spridningen av desinformation, som möter ökande press att ta itu med problemet. YouTube är en sådan plattform som möter hettan från både tittare och kreatörer.

Med tanke på hur farlig spridningen av desinformation online kan vara, är det absolut nödvändigt att YouTube håller koll på problemet och ser till att det gör allt för att stoppa spridningen av desinformation.

Men gör YouTube tillräckligt för att ta itu med spridningen av desinformation på sin plattform? låt oss ta reda på.

Vilka desinformationsutmaningar står YouTube inför?

Även om YouTube arbetar för att bekämpa desinformation, förstår företaget vikten av att utvecklas för att säkerställa att det ligger före dessa åtgärder och förblir effektivt i det arbetet.

Och även om det är så, står YouTube fortfarande inför vissa utmaningar när det gäller att hantera felaktig information.

I ett blogginlägg på YouTube erkände företagets produktchef, Neil Mohan, att plattformen fortfarande motverkar desinformation innan den blir viral, tar itu med plattformsoberoende delning av desinformation och intensifierar desinformationsansträngningarna globalt. kämpar för att.

Detta visar att YouTube är medvetet om att det fortfarande har en lång väg kvar att gå i sina ansträngningar att bekämpa spridningen av desinformation på sin plattform.

Vad YouTube bör göra för att bekämpa felaktig information

Även om YouTube har vidtagit vissa åtgärder för att hantera felaktig information på sin plattform, finns det fortfarande utrymme för förbättringar. Här är vad YouTube kan göra för att bli effektivare när det gäller att hantera spridningen av felaktig information.

1. Samarbeta med oberoende faktakontrollerande organisationer

Om YouTube vill bli effektivare när det gäller att ta itu med desinformation måste det lägga ut mycket av detta arbete på oberoende faktakontrollerande organisationer.

Och till och med några av dessa organisationer tycker det – det internationella nätverket för faktagranskning, som omfattar 80 organisationer, har anklagat YouTube för att misslyckas med att använda faktagranskares tjänster i sina ansträngningar att bekämpa desinformation. Tillrättavisad.

Ditt företags forum har hittills formulerat diskussionen om desinformation som en falsk dikotomi om huruvida innehållet ska tas bort eller inte. Genom att göra det undviker YouTube möjligheten att göra det som har visat sig fungera: vår erfarenhet som faktagranskare, tillsammans med akademiska bevis, säger oss att att ta fram faktagranskad information kan få innehåll till bordet. Mer effektivt än borttagning.

Det räcker med andra ord inte att bara ta bort det felaktiga innehållet. Istället måste YouTube vara mer avsiktligt när det gäller att bekämpa felaktig information genom att tillhandahålla faktakontrollerad information. Det här är några av de oberoende faktagranskande organisationerna som tack vare sin erfarenhet och expertis kan hjälpa till.

2. Etablera lokala team för att hantera spridningen av desinformation globalt

Medan YouTube har erkänt att de kämpar för att bekämpa spridningen av desinformation på andra språk och regioner, har det faktiskt släpat efter när det gäller att hitta en lösning på problemet.

Förutom att investera i rätt teknik kan YouTube anställa team i regioner runt om i världen som kan fokusera på att hantera spridningen av felaktig information i sina respektive regioner.

Dessa team kan hjälpa till att utveckla, övervaka och korrigera desinformationsmodeller inom dessa länder. Detta kommer att göra det lättare för YouTube att ta itu med spridningen av desinformation i andra länder eftersom teammedlemmarna redan kommer att vara bekanta med språken, kulturen och nyanserna där.

Detta kommer i sin tur att hjälpa dem att snabbt och mer effektivt identifiera och ta bort felaktigt innehåll.

3. Genomför hårda straff för de kanaler som sprider desinformation upprepade gånger

YouTube bör ta en hård ställning mot kanaler och kreatörer som sprider desinformation, som att stänga av en kanal för första gången de gör det.

Detta skulle sända ett tydligt budskap att YouTube inte har någon tolerans för spridningen av felaktig information på sin plattform, och att kreatörer skulle tänka två gånger om att ladda upp innehåll av den typen igen.

YouTube bör också överväga att förbjuda kanaler som upprepade gånger sprider desinformation, till exempel efter flera brott. Det är inte nödvändigt att skaparen ska förbjudas, bara hans kanal.

På så sätt, om kreatörer bestämmer sig för att starta en ny YouTube-kanal, kommer de att tänka om vilken typ av innehåll de vill dela för att undvika att behöva lägga ner sitt hårda arbete (att bygga upp sin kanal) igen. Va.

Även om detta kan låta lite extremt och YouTube är tveksamt till att hindra kreatörers möjlighet att utöva sin yttrandefrihet, måste det övervägas om detta är viktigare än att tillåta innehåll som är farligt för människors liv. kan vara farligt och skadligt.

Är det ens möjligt att ta itu med vågen av desinformation?

I praktiska termer är internet en plats med högt tempo, och all felaktig information som delas på plattformar som YouTube har potential att spridas som en löpeld och fortsätta att göra det även efter att den har tagits bort från en kanal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *