Om du använder din Android-telefon varje dag finns det förmodligen många repetitiva uppgifter som tråkar ut dig. Från att justera skärmens ljusstyrka varje kväll till att kontrollera ditt barns plats, det finns många uppgifter som tar upp vår tid.

Android automationsappar lovar att göra många saker åt dig när du luta dig tillbaka och glömmer dem. Men vilka är några automationsappar du kan lita på att de faktiskt fungerar?

1. MacroDroid

Med över 10 miljoner nedladdningar och ett betyg på 4,7 stjärnor i Play Butik är MacroDroid populärt och högt betygsatt. Android-automationsgemenskapen anser att det är en av de mest kraftfulla och flexibla automationsapparna. Med MacroDroid är listan över saker du kan automatisera med din telefon nästan oändlig.

Appen ger 70 triggers baserat på plats, enhetsstatus, anslutning och inbyggda telefonsensorer. MacroDroid kan reagera på triggers som geografisk plats, batterinivå eller skärmens ljusstyrka. Den har också utlösare för Bluetooth- och Wi-Fi-ljusnivåer, temperatur och anslutningsstatus.

MacroDroid 100 erbjuder också programmerbara åtgärder. Med Triggers kan du göra allt från att köra anpassade ljudvarningar för din jobbmail till Tweets i appen för din räkning.

Även om appen har annonser är de subtila och du kommer knappt att märka dem. Den har en brant inlärningskurva, och du kan utöka dess funktionalitet ytterligare med plugins. Det är ett av de mest kraftfulla och flexibla gratis automationsverktygen för Android.

2. Automatisk

Automate är en annan mycket flexibel automatiseringsapp som erbjuder massor av alternativ. Med över 350 fördefinierade byggstenar kan Automate hantera i stort sett allt du gör på din Android-smarttelefon.

Automate har ett annat tillvägagångssätt än andra automationsappar som Tasker och MacroDroid. För att programmera en automatiserad rutin måste du följa ett logiskt flödesschema. Den visuella representationen av automatiseringsprocessen i form av ett flödesschema gör den lätt att förstå. Det är ganska nybörjarvänligt för en automatiseringsapp av dess komplexitet.

Om du behöver ett kraftfullt automationsverktyg med en brant inlärningskurva är Automated verktyget. Det finns en stark Reddit- och Google Groups-gemenskap som du kan följa tillsammans med appen när du kör över några hinder.

Automate är annonsfritt och, precis som MacroDroid, kan du utöka dess funktionalitet med plugins.

3. Automatiserad IT

AutomateIt är ännu en kraftfull automationsapp för Android-användare. Trots likheten i namn är appen ingenting som Automate i UI- eller UX-design. Den gör dock många av de saker du förväntar dig att en automatiseringsapp ska göra, plus några till.

Tyvärr har appen några mindre stabilitets- och kompatibilitetsproblem. Som ett resultat fungerar det som en klocka på vissa enheter och Android OS-versioner, men det lider av irriterande tekniska fel på andra. Det finns annonser i appen, men de är inte påträngande.

Även om appen är ganska populär är kundsupporten långsam och ibland obefintlig. Det kanske inte är den mest komplexa automationsappen, men det är inte ett idealiskt val för nybörjare.

Om du undrar varför den kom med på den här listan, har appen fortfarande betydande slagkraft. Om du har erfarenhet av Android-automatisering och är sugen på några bra automationsutmaningar, kommer du att hitta AutomateIt mycket användbart.

Vädret och aktivitetstriggers är superspännande. Med hjälp av dem kan du programmera din Android-smarttelefon att vidta åtgärder om den upptäcker att du går in i en bil, cyklar, vandrar eller står stilla. Med Weather Trigger kan du skapa påminnelser, till exempel parkera din bil i skuggan om vädret når 30°C en solig dag. Det finns massor av spännande saker du kan göra.

4. IFTTT

Det finns ett ord för att beskriva IFTTT: massiv! Det är en funktionsspäckad app med så mycket funktionalitet att det är svårt att hålla reda på. Det bästa sättet att föreställa sig IFTTT är med en Android-automatiseringsapp med massor av funktioner som du inte ens visste att du behövde.

IFTTT ger dig gudomlig kontroll över dina Android-appar. Utan att röra ett finger kan du få IFTTT att ladda ner vilket foto som helst på ett Facebook-inlägg som innehåller dig, i det ögonblick du är taggad. Du kan få IFTTT att automatiskt skicka dessa bilder till en kontakt på Telegram eller mejla dem till en kollega. Eller så kan du till och med lägga upp dem automatiskt på Twitter. Kraften med IFTTT ligger i dess fantastiska samling av kraftfulla appletar, som är fördefinierade automatiseringsrutiner.

Med hjälp av appletar kan du programmera komplexa automationsrutiner med bara några få klick. Förutom att hjälpa dig att automatisera uppgifter på din Android-telefon kan IFTTT fungera som en brygga mellan din smartphone och smarta hemenheter. Du kan använda den för att styra smarta glödlampor, smarta termostater, smarta dörrklockor och dussintals andra smarta hemprodukter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *