Det har aldrig funnits en bättre tid att vara en Mac-spelare. Oavsett vilken typ av spel du gillar har du fler alternativ än någonsin att välja mellan.

Mac-spel har kommit långt genom åren. Medan Mac släpat efter i spel i så många år, finns det ett hälsosamt och växande bibliotek tillgängligt för Apple-älskare idag.

Så om du är en Mac-spelare, här är sex spel du måste kolla in 2022.

1. Civilisation VI

Sedan den första Civilization-debuten 1991 har Civilization-serien varit kungen av strategispel. Det senaste bidraget i den långvariga serien behåller sin grundformel: Välj en civilisation och vägled ditt folk från den ödmjuka jägaren hela vägen till rymdåldern.

Om du är en historiefantast kommer du att älska att kunna spela som historiens stora ledare som Alexander den store och Genghis Khan. Men det finns också några stora mindre kända ledare i mixen som Pedro II från Brasilien eller Mwemba a Ninging of the Kongo.

Om du fångar Civ-buggen har spelet även två stora expansionspaket tillgängliga, Rise and Fall och Gathering Storm. Båda lägger till nya civilisationer, ledare och spelelement för att hålla saker fräscha och intressanta.

2. Hades

Hades är det senaste äventyret från utvecklaren Supergiant Games, som gav oss mycket hyllade titlar som Bastion och Transistor. Detta top-down actionäventyr sätter dig i skor (eller sandaler) av Zagreyas, son till Hades, underjordens gud.

Som Zagreus är ditt främsta mål att fly djupet av underjorden och ta dig till de mer soliga himlen på berget Olympen. Men det är lättare sagt än gjort. Spelupplägget i Paatal Lok kretsar kring snabb action och kombinationer. Du kommer att springa, bita, undvika alla typer av fiender på din resa genom underjorden.

Paatal Lok är en del av den Rogue-liknande spelstilen, vilket betyder att du kommer att dö mycket. Detta är dock en del av det roliga. Varje körning genom underjorden ger Zagreyas nya krafter och förmågor som hjälper dig att gå vidare i din strävan.

Ännu bättre, det finns en fantastisk biroll av karaktärer som håller dig sällskap under hela din resa. De är alla välskrivna och röstskådespelare, vilket ger en fantastisk atmosfär till denna mytologiska slasher.

3. Fortnite

Fortnite har blivit ett av de mest populära spelen som skapats genom åren och har spelat en stor roll i att starta Battle Royale-vurmarna.

På ytan låter detta bedrägligt enkelt; Spelet kretsar kring att hoppa ut ur ett luftskepp, välja en landningsplats och slåss “till den sista man står”. Men det är djupare än det verkar.

I Fortnite kommer du inte bara att slåss, utan även skörda material, slå dig ihop med andra spelare och bygga strukturer i farten för att hjälpa dig att nå seger. Fortnites spel är inte bara otroligt beroendeframkallande, utan det har också massor av skinn, kosmetika och uttryck att samla in.

Förutom att vara ett extremt populärt spel har Fornite blivit ett popkulturfenomen. Kändisar dyker ofta upp på evenemang i spelet flera gånger om året. Mest kända musikartister som Marshmallow och Travis Scott har sina egna evenemang och virtuella konserter i spelet.

Om du vill ta ett dopp i det större än livet spel som har tagit internet med storm, kolla in Fortnite.

4. Divinity: Original Synd 2

Om du är ett fan av gamla RPG-spel och letar efter ditt nästa fantasyäventyr, kan Divinity: Original Sin 2 vara det du letar efter.

Med inspiration från klassiska rollspel som Balder’s Gate, Divinity: Original Sin 2 transporteras du till Revlon, en fantasivärld full av magi, varelser och äventyr. Innan du dyker in börjar du med en otroligt djupgående karaktärsoptimerare. Du bestämmer din karaktärs bakgrund, utseende och personlighet. I gudomlighet har du kraften att göra din karaktär till din egen.

Efter att ha ställt in allt möter du en grupp äventyrare och möter alla typer av varelser under din legendariska resa. Ännu bättre, du behöver inte göra det ensam. Divinity: Original Sin 2 stöder en co-op-upplevelse för fyra spelare, vilket innebär att du kan ta med dina vänner på resan.

Divinity är välskrivet och har otroligt mycket spelarval när det kommer till historien. Den kommer garanterat att hålla dig fast genom dess många vändningar.

Prova Divinity: Original Sin 2 om du vill ge dig ut på ett uppdrag för att avslöja otrolig kraft, träffa intressanta vänner och fiender på vägen och ta reda på den sanna innebörden av gudomlighet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *