En läxa att lära sig om Internet är att “entreprenörer” är ihärdiga och väldigt irriterande marknadsförare. De kommer att använda alla medel för att få dig att öppna din plånbok.

Det är så lätt att fastna i ett marknadsföringsbedrägeri, och att sälja e-böcker för vinst är inget undantag. Till exempel hittar du ett antal webbplatser som erbjuder följerätt eller privata märkesrättigheter (PLR) till e-böcker som du kan sälja på din webbplats med vinst.

För att hjälpa dig hitta ett legitimt sätt att sälja vidare e-böcker täcker vi de bästa källorna och metoderna – inte alla helt gratis. Få en bra start för din e-bokverksamhet online.

Varför du bör vara försiktig när du säljer e-böcker

Även om dina avsikter är goda och legitima kan många faktorer störa dig, särskilt om du tar lätt på internet. Du kanske till exempel är bekant med pyramidspel online.

Det här kan börja med ett solidt e-postmeddelande från en vän, som föreslår en affär där du skickar en dollar för fem namn på listan, ersätter ett namn med ditt och sedan vidarebefordrar e-postmeddelandet till flera av dina vänner. Gör det.

Idag tar det inte lång tid för stordatoradministratörer att stänga av ditt e-postkonto och utfärda stränga varningar, om inte straff, mot att använda något system för pyramidspel. Cybersäkerhetsåtgärder är strängare och strängare än någonsin.

Även om du inte vet vad ett pyramidspel är och gör det omedvetet, kan du hamna i trubbel. Samma sak gäller vid återförsäljning av e-böcker. Om du inte förstår reglerna och bedrägerierna kommer du sannolikt att göra misstag som du inte kan komma tillbaka från.

Den främsta anledningen till att dessa exklusiva bedrägerier inte fungerar är att när du köper en bok med följerätt, har du inga exklusiva rättigheter.

Med andra ord kan hundra andra personer också äga följerätten till samma e-bok, och de försöker alla sälja exakt samma bok på Internet.

Med det sagt, det finns några legitima sätt att tjäna anständiga pengar när du säljer vidare e-böcker online gratis, men allt beror på källan till dina “gratis” e-böcker.

1. Erbjud dig att publicera och publicera

Om du kan komma på unika e-böcker som är mycket efterfrågade kommer du att klara dig väldigt bra när det gäller försäljning av e-böcker. Det enda sättet att göra detta framgångsrikt är genom att bli en utgivare och behålla exklusiva rättigheter till skriften så att bara du och ingen annan äger den.

Det hjälper också om e-böckerna är välskrivna och täcker populära ämnen. Ett sätt du kan göra detta gratis är genom att bli ett onlineförlag och e-bokbutik och attrahera nya författare som bara vill bli publicerade.

Det finns några exempel på webbplatser som erbjuder författare möjligheten att få sina texter publicerade på nätet om deras författarskap accepteras.

Till exempel välkomnar Alphabet Box författare till originalnoveller, flashfiction, poesi och essäer. Den publicerar författares verk och lägger ut deras namn så att världen kan se dem.

De flesta sådana webbplatser accepterar gratis skrivande från författare som de sedan publicerar i en tidning, e-tidning eller annat medium, som de sedan säljer för vinst eller helt enkelt för marknadsföring.

Policyerna kan dock skilja sig åt. Till exempel kräver vissa webbplatser exklusiva rättigheter till publicerade bidrag, medan andra återlämnar rättigheterna till författaren efter en tid.

Vissa webbplatser kan också begära att författare accepterar dem som den första publiceringsplatsen när de släpper sitt arbete någon annanstans.

Tänk på att medan många författare inte får något annat än ett exemplar av tidningen, får andra i så fall en liten betalning för publicering. Ändå accepteras det förstnämnda eftersom målet för de flesta författare helt enkelt är att distribuera sitt arbete och få ut sitt namn till läsarna.

Om du blir en onlineutgivare behöver du tydliga men vänliga policyer samt ett kontrakt som författaren kan skriva under. Detta bör understryka det faktum att du kommer att publicera deras e-böcker till försäljning i en onlinebokhandel.

2. Erbjud dig att betala royalty eller förskottsbetalning

Ett annat tillvägagångssätt – ett som författarna tycker är mer rättvist, men som inte kommer att vara helt gratis för dig – är att erbjuda författaren en förskottsbetalning eller royalty per försäljning för e-boken de producerar åt dig. Detta är inte bara motiverat, utan det kommer att locka ett större antal högkvalitativa författare.

VQR:s riktlinjer för inlämning listar flera sätt som författare kan tjäna pengar på online och tryckta utgåvor av tidningen. Oavsett om de skriver poesi eller undersökande artiklar kan de få från $100 till $1000 eller mer per inlämning.

Det fantastiska med att bygga ditt företag på det här sättet är att du inte gör något arbete för att skapa innehållet själv – du fungerar bara som mellanhand för författaren att sälja e-böcker och drar ner på processen. gör. ,

Du behöver inte ens fokusera på fiktion. Du kan publicera nästan vad du vill – se bara till att det är populärt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *