Facebook gillar inte när du gör flera vänförfrågningar samtidigt. Om du försöker utöka ditt nätverk för snabbt kan det hindra dig från att lägga till fler Facebook-vänner. Kanske har detta redan hänt dig, och du kan inte bli vän med någon på Facebook?

Oskyldiga misstag och att ignorera väsentlig Facebook-etikett kan leda till sådana konsekvenser. Men med våra tips om hur du hanterar Facebook-vänförfrågningar kan du undvika att oavsiktligt utsättas för straff eller ta bort en befintlig barriär och fortsätta att få många nya vänner.

hur man lägger till vänner på facebook

Här är en liten uppdatering om grunderna för att lägga till vänner för dem som inte är så bekanta med Facebook. Alla andra, snälla fortsätt.

Facebook vänförfrågan meny

När du är inloggad på Facebook kan du hitta dina väntande vänförfrågningar under Meny (ikon med 3×3 punkter) > Vänner. Facebook markerar inte längre väntande vänförfrågningar, men du kommer att se en anteckning i dina Facebook-aviseringar.

På din Facebook-vänsida ser du en sammanfattning av väntande vänförfrågningar och en lista över personer du kanske känner i det vänstra sidofältet. Klicka på en persons namn till vänster för att se personens fullständiga profil till höger.

Välj Bekräfta för att lägga till en vän eller Ta bort begäran för att avvisa begäran. Avsändaren kommer inte att meddelas.

Hur man skickar och avbryter vänförfrågningar på Facebook

Du kan också söka efter personer du känner, öppna deras profiler och, om de accepterar vänförfrågningar från allmänheten eller vänners vänner, klicka på knappen Lägg till vän bredvid meddelandeknappen. Lägg till.

För att avbryta en vänförfrågan, gå tillbaka till deras profil, klicka på samma knapp som läser Avbryt begäran nu.

Du kan också ta bort en vän från din vänlista. Om du tar bort personer meddelar Facebook dem inte. Det är dock möjligt att spåra dina Facebook-vänner med tredjepartsverktyg och få varningar när folk tar bort dig. Ett exempel på ett sådant verktyg är Who Delete Me.

sluta följa vs unfriending

Istället för att göra slut på vänner som översvämmer ditt nyhetsflöde med fåniga inlägg, försök att sluta följa dem. På så sätt kan du behålla ditt digitala förnuft, utan att riskera att förlora verkliga vänskaper. För mer information, läs vår primer om hur du följer och slutar följa på Facebook.

Hitta ett inlägg från din hyperaktiva vän från ditt flöde (Hem), klicka på pilen uppe till höger för att expandera inläggsmenyn och klicka på Följ inte. Om du tror att hyperaktiviteten bara är tillfällig kan du påminna dem om deras meddelanden i 30 dagar.

Alternativt, gå till din väns profil, expandera menyn bredvid din vänskapsstatus och välj Sluta följa längst ned.

regel för oskriven facebook vänförfrågan

Nu när du förstår grunderna för att lägga till vänner på Facebook, låt oss granska några av de finare detaljerna för att hantera Facebook-vänförfrågningar.

1. Lägg bara till personer du känner

Facebook vill bara att du lägger till personer du känner i verkligheten. Om dina vänförfrågningar ofta förblir obesvarade eller även om bara en person rapporterar din vänförfrågan som oönskad, kan Facebook dra slutsatsen att du har skickat vänförfrågningar som bryter mot dess gemenskapsstandarder. Va.

Med andra ord: se inte ut som ett falskt konto, lägg inte till slumpmässiga främlingar och var inte främlingar själv.

2. Lägg till vänner konservativt

Du vill ofta lägga till en ny vän direkt, även om du inte har gemensamma vänner på Facebook. Och det kan vara mer besvärligt att skicka meddelanden först än att lägga till dem direkt. Det här är bra.

Se bara till att du inte lägger till för många personer samtidigt utan gemensamma vänner för att utöka din Facebook-räckvidd.

Om du inte känner någon men bara vill veta vad de lägger ut på Facebook, och om det finns ett alternativ att följa dem, välj det alternativet. Från deras profil klickar du på menyn med tre punkter och väljer Följ. Detta låter dig se vad de håller på med, men din tidslinje delas inte med dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *