Våra bärbara datorer är utan tvekan användbara i vårt dagliga liv, men blir de överflödiga? På många sätt, nej. Bärbara datorer är fortfarande extremt användbara, beroende på ditt jobb, hobbyer och mer. Men din smartphone kan nu utföra många uppgifter som en gång var unika för bärbara datorer och datorer, med den avancerade tekniken de använder. Så här är hur din smartphone faktiskt kan ersätta din bärbara dator för gott.

1. Bärbarhet

En av de viktigaste sakerna som gör smartphones så populära är det faktum att de kan tas med var som helst. Oavsett om du ska gå en promenad, träna på gymmet eller gå på en fest kan du enkelt ta med dig din smartphone, vilket inte kan sägas om en bärbar dator.

Även om bärbara datorer verkligen har minskat i storlek under åren, kan de fortfarande vara jobbiga att bära med sig, och de kan inte användas om du inte står stilla. Detta gör smartphonen till den mest bekväma enheten att använda på surfplattor, datorer och bärbara datorer.

2. Stor skärm för underhållning

Kommer du ihåg den första iPhonen? Jämfört med Apples senaste smartphonemodeller (som är mer än dubbelt så stora som iPhone 3G) kan skärmstorlekarna på äldre iPhones anses vara små, och detsamma gäller många andra smartphoneutvecklare. Allt eftersom åren går ökar storleken på smartphoneskärmen där man kan njuta av streaming och spel i full utsträckning med sin telefon.

Utöver detta gör den ökande kvaliteten på smartphoneskärmar dem till ett utmärkt val för att titta på videor och filmer eller spela smartphonespel. Introduktionen av OLED- och AMOLED-skärmar har gett ett nytt liv till smartphones, med skarpa och livfulla skärmar som kan slå även bärbara datorer. Många populära PC- eller konsolspel har nu också en smartphone-app för att hålla jämna steg med den växande populariteten för smartphones på andra enheter.

3. Stort utbud av appar tillgängliga

När du tänker på en app är förmodligen enheten som du tänker på en smartphone. Detta beror på att appen är ett utmärkt sätt att utföra en rad olika uppgifter eller aktiviteter på din smartphone utan att behöva en bärbar dator. Så även om appar är tillgängliga på bärbara datorer, finns det en anledning till att de är så populära på smartphones framför allt annat.

Behöver du köpa några rengöringsprodukter? Det finns en app för det. Vill du göra en att göra-lista? Det finns en app för det också. Kort sagt, det finns en smartphone-app tillgänglig för vad du vill göra. På grund av detta kan många saker du en gång gjorde på en bärbar dator, inklusive shopping, fotoredigering, kolla nyheter och skapa scheman och rutiner, nu enkelt göras på en smartphone.

Du kan till och med hantera din ekonomi och betala dina räkningar med din smartphone, så du behöver inte ens en bärbar dator för många viktiga uppgifter i ditt vardagliga liv. Det ger dig bekvämligheten och portabiliteten hos en smartphone i kombination med alla appalternativ som erbjuds av en bärbar dator.

En särskilt användbar app som erbjuds på nyare Samsung-smarttelefonmodeller är Samsung DeX. Med DeX Station och DeX Pad kan vem som helst använda Samsung DeX för att utöka sin smartphone till en skrivbordsupplevelse. Det betyder att du kan se din smartphones skärm på din bildskärm och utföra en mängd olika uppgifter utan att behöva en bärbar dator eller dator. Du kan också komma åt tangentbordet på skärmen, så oroa dig inte om du inte har ett fysiskt tangentbord.

4. Trådlös och bärbar laddning

Har din bärbara dator någonsin träffat dig när din laddare inte är tillgänglig? Oavsett om du jobbar på ett kafé eller jobbar i ett annat rum än vanligt är det irriterande att inte ha laddaren där när datorns batteri tar slut, minst sagt. Att inte ha tillgång till ett eluttag kan dessutom hindra din bärbara dator från att laddas, vilket inte är bra om du är i en offentlig miljö.

Det är här smartphones verkligen lyser. Du kan ladda smartphonen både trådlöst och bärbar, så att du inte behöver oroa dig för att ta slut på batteriet när du är borta från hemmet. Dessutom är bärbara och trådlösa laddare inte särskilt dyra. Du kan hitta en grundläggande bärbar laddare för $20, med trådlösa laddare från ungefär samma pris. Om du är intresserad av att ta tag i en själv, kolla in vår köparguide som listar de bästa trådlösa laddarna just nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *