Äger och är du värd för en webbplats? Det finns många fördelar med att vara värd för din webbplats – du får äga servern, vara värd för vad du vill, påverkas inte av prissättningen på värdtjänster och behöver inte oroa dig för att vara värd på delade plattformar. Behövs inte – det kommer med vissa återverkningar.

Skadlig programvara och virus är de största riskfaktorerna för webbplatser och kan enkelt infektera servrar och kontrollplattformar för webbhotell, cPanel, och gå under radarn. Self-hosting gör detta särskilt riskabelt.

Så hur kan du kontrollera om din webbplats har skadlig programvara och virus? Hur infiltrerar skadlig programvara cPanel i första hand? Och hur kan du skanna dina Web Host Manager (WHM) och cPanel-konton?

Är din webbplats infekterad med skadlig programvara?

Trots alla webbplatsskyddsverktyg som finns på marknaden kan ond skadlig programvara fortfarande glida igenom stolarna och infektera webbplatser. Och i de flesta fall är webbplatsadministratörer omedvetna förrän cPanel-servrarna redan är påverkade.

Men lyckligtvis finns det några tecken som kan förutsäga om din webbplats är potentiellt infekterad med skadlig programvara eller inte.

Ibland kan stora webbläsare klassificera din webbplats som osäker och börja visa varningar för dina webbplatsbesökare. Detta är en tydlig indikation på att din webbplats är infekterad.

Hur kommer skadlig programvara in i cPanel?

Är du vid vettet eftersom din webbplats är infekterad med skadlig programvara? Skulle det inte vara trevligt att veta hur skadlig programvara infekterar cPanel i första hand, så att du kan undvika detta problem helt och hållet?

Här är några av de sätt som skadlig programvara kan hitta in i din cPanel och WHM.

programvarubuggar

En webbplats med programvarubuggar och kodningsfel är redan sårbar för säkerhetsproblem. Hotaktörer använder dessa brister för att få åtkomst till din webbplats genom att höja privilegier, utföra fjärrkörning av kod eller injicera bakdörrar i dina applikationer.

De flesta av dessa sårbarheter kan åtgärdas genom att uppdatera webbplatsens programvara; Förutom för nolldagars sårbarheter, eftersom de inte är medvetna om exploateringshistoriken.

leveranskedjan avtal

Cyberkriminella kan dra nytta av ditt förtroende för programvaruleverantörer och plugin-utvecklare för att infiltrera din webbplats med skadlig kod.

Faktum är att supply chain-attacker är en favorit bland många angripare, eftersom de tillåter dem att få ner tusentals webbplatser genom att kompromissa med populära plugins. Detta innebär att varje gång webbplatsadministratörer uppdaterar och installerar dessa komprometterade plugins, blir deras webbplats också infekterad automatiskt.

felkonfigurerade servrar

Vanliga misstag som att glömma att ställa in lösenordsautentisering för din databasserver eller att ändra root-lösenordet kan inträffa när du konfigurerar din webbserver.

Hackare väntar alltid på att utnyttja sådana misstag, och felaktig konfiguration på din webbserver är en av de största faktorerna bakom skadliga attacker på webbplatser.

SEO Spam

SEO-spam är en typ av skadlig programvara som i hemlighet infogar dolda länkar och annonser på webbsidor. SEO-injektioner är lömska till sin design och därför svåra att upptäcka. Eftersom att distribuera SEO-spam tar mycket tid och ansträngning använder de flesta cyberbrottslingar en enklare metod: att använda föråldrade plugins och teman för att utföra dessa attacker.

kreditkortsskummare

Kreditkortsskumning är en skadlig praxis som stjäl kreditkortsnummer och annan betalningsinformation som anges i formulär.

De flesta skimmers uppnår detta genom att läsa beskrivningar när användarna skriver in dem på betalningssajter. Ibland används kreditkortsskimmers också för att ersätta betalningsformulär med falska för att få tag på dessa uppgifter.

Vilken typ av skadlig programvara attackerar cPanel-servrar?

Även om det finns många typer av skadlig programvara, är huvudsyftet bakom alla attacker med skadlig programvara att utföra skadlig aktivitet mot en webbplats eller dess besökare.

Och cPanel-servrar är benägna att attackera skadlig programvara som allt annat på Internet. Även om symptomen på cPanel-infektion kanske inte är omedelbart uppenbara, måste du fortfarande veta vilka typer av skadlig programvara som vanligtvis attackerar cPanel och hur.

De flesta cyberkriminella använder rootkits för att attackera cPanel på en webbplats. Ett rootkit är en skadlig samling av programvara med det enda syftet att få fjärrkontroll av en server. Hotaktörer använder den här metoden för att få obehörig kontroll över din cPanel-server.

Ett annat vanligt sätt för brottslingar att infektera cPanel är kryptojackning. Den här skadliga programvaran bryter kryptovaluta genom att komma åt datorresurserna för webbplatsbesökare. Din webbplats kan bli infekterad om du av misstag klickar på en skadlig länk i ett e-postmeddelande som sedan laddar kryptomineringskoden direkt på din enhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *